Kosten Cassatie

Kosten Cassatie kunnen ernorm verschillen per rechtszaak. Het begint eerst met een zogenaamd cassatieadvies. De advocaat neemt een cassatieadvocaat in de arm om te bepalen of cassatie mogelijk en haalbaar is. Als de cassatieadvocaat aangeeft dat de uitspraak van de rechter niet het recht schendt, dus dat het recht correct is toegepast, zal het niet tot cassatie komen.

Cassatieadvies kosten

Ook deze kosten verschillen per kantoor en mogelijk per zaak. Maar het advies kost al snel 1500 euro exclusief BTW en vaak worden nog kantoorkosten (percentage) in rekening gebracht. Voor offertes van de verschillende kantoren kan het beste telefonisch contact opgenomen worden, echter wordt dit vaak al door de advocaat geregeld. Het is lastig om eenduidig aan te geven hoe hoog de cassatie kosten zullen uitpakken.

Zie hieronder een overzicht van een aantal uurtarieven van Haagse kantoren:

5% Kantoorkostenopslag 19% BTW totaal
€ 100 € 5 € 20 € 125
€ 125 € 6 € 25 € 156
€ 150 € 8 € 30 € 187
€ 175 € 9 € 35 € 219
€ 225 € 11 € 45 € 281

 

Wat kost cassatie?

kosten cassatie

Dit zijn een aantal willekeurige tarieven die op deze site staan. Uurtarieven verschillen sterk onderling, echter heeft niet elk kantoor cassatieadvocaten werkzaam. Soms moet een gedeelte van de kosten worden voorgeschoten. Kantooropslagkosten kunnen ook nog varieren, 5% en 6% zijn gebruikelijk.

 

Overigens is er voor mensen met een laag inkomen een zogenaamde toevoeging beschikbaar, zodat geld lenen met een laag inkomen niet direct van toepassing is voor juridisch advies.

 

This entry was posted in cassatie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.